portfolio

Portfolio

Voor grotere fotoweergave; klik op foto

Mielke

 

De etalagepop

 

De etalagepop of ook mannequin

 

Het woord mannequin komt van het Middelnederlandse woord mannekijn (mannetje), een houten pop die de kleermaker gebruikte om zijn kledingontwerpen met spelden op te bevestigen. Het woord werd vlug overgenomen in het Frans en vandaar wereldwijd via de modewereld verspreid. Het Engelse woord mannequin betekent eerder paspop, of etalagepop dan het Nederlandse woord voor een levende persoon.

 

In de Middeleeuwen, toen Vlaanderen het Europese centrum van de Europese "haute couture" was, werd het publiekelijk tonen van kleren voor vrouwen onbetamelijk geacht, zodat men mannelijke pages met deze taak belastte.

 

De etalagepop in onze winkelramen zijn een middel om de nieuwe kleding van de winkel aan de mens te tonen , maar ook de pop zelf zijn gebonden aan de modetrent .

Daar waar ze vroeger als het ware een copy waren van de mens , komt men nu toe aan simpele strakke vormen die de pasvorm naar voren brengen met zo weinig mogelijk weergave van de mens

 

Daarom ben ik in hoofdzaak op zoek gegaan naar paspoppen die de gelijkenis van de mens naar voren brengen.

 

Landschappen

 

Diversiteit van landschappen.

de moeilijkheid ten hede dagen in Vlaanderen is nog een landschapsfoto te kunnen nemen waar men men geen palen, huizen, verkeerspalen enzovoort in zijn foto moet opnemen

Bloemen

 

Een kleine samenvatting van de verzameling foto's die ik in de loop der jaren voor mijn lens kreeg.

Zowel de bloem als het bloemstuk komen hier aan de orde.

High-low- key

 

Een selectie van opnames met deze techniek

Carnaval

Ninove, carnaval word steeds de week na Aalst gevierd en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een feestlijk gebeuren dat velen terecht naar de stad brengt.

 

Volgens mij ook het ultieme feest om met je fototoestel een prachtige reeks te maken van je evenmens, en hoe hij op zijn manier het feest beleeft.

 

Groente

Een verzameling van diverse groente en fruit.

De verzameling is wellingswaar niet volledig maar word opgebouwd naargelang deze beschikbaar zijn.

Straatfotografie

is een fotografiegenre waarbij mensen op publieke plaatsen zoals straten, parken en metrostations gefotografeerd worden zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Het is een kunstzinnige vorm van candidcamerafotografie die natuurlijke in plaats van geposeerde foto’s oplevert. Straatfotografie is verwant aan documentaire en journalistieke fotografie, met dit verschil dat niet de inhoud, maar de kunst van het fotograferen primeert. Een straatfotograaf werkt ook niet in opdracht en gaat als een vrijbuiter op jacht naar een unieke foto die op het intuïtief juiste moment wordt genomen: Het primaire doel is expressief: een subjectieve indruk geven van de ervaring van het dagelijkse leven in een stad.

____________________________________________________. ______________________________________________________ _____________________________________________________

Macro & clos-up

 

Macrofotografie is het fotograferen op korte tot zeer korte afstand van onderdelen van mensen, dieren, planten of voorwerpen, met de bedoeling ze zo groot mogelijk af te beelden, zodat details zichtbaar worden die met het blote oog moeilijk of niet waarneembaar zijn.

 

We spreken van macrofotografie wanneer de vergroting groter of gelijk is aan één. Wanneer de vergroting kleiner is dan één, spreken we over een close-up. Of anders gezegd: wanneer het beeld op film/sensor groter of gelijk is aan het gefotografeerde voorwerp, spreken we van macrofotografie.

 

 

Cross-over

 

Over cross-over is er wel weinig te vinden, zeker in de fotografie.

Cross- over oftewel oversteken in het Nederlands verwijst naar een zekere kunstvorm waar meerdere kunstvormen samen gebruikt worden die dan één geheel vormen .

In de fotografie zou ik dan ook eerder stellen ; het gebruik maken van diverse bewerkingen waardoor de foto een eigen kleurbalans en sfeer tot gevolg heeft.

Of ik met deze stelling goed zit weet ik echt niet en opzoeking heeft mij ook niet de nodige informatie over cross-over

 

Mobiliteit

Hieronder valt alles wat vervoer en transport.

Een dankbaar onderwerp waar je je fantasie kunt in uitleven.

 

Zo kunt u gemakkelijk in detail treden en door toepassing van filters een heel aparte sfeer creëren die de details nog versterken.

Meerdere malen zijn er in het land samenkomsten van autoverzamelaars die hun nieuwe of oldtimers wagens tentoonstellen.

Zo is er in Ninove ,in de prille lente sinds meerdere jaren een event voor de volkswagen ,in bijzonder de kever een aangenaam treffen

 

Panorama

Een panoramafoto is de dag vn vandaag niet zo heel moeilijk te maken als men beschikt over een goed beeldbewerkingsprogramma zoals Photoschop of andere ter beschikking heeft.

bij de opnames moet men wel zo veel mogelijk opnames maken die het liefst mooi horizontaal opgenomen worden.

U kunt een uitbreiding van mijn Portfolio ook bekijken op

 

www.On Becance

© Copyright. All Rights Reserved.

Photo Room

A performance of the most appreciated photos.

I always appreciate your opinion

please click here. ABOUT

Kind regards

Schalck Emiel

GET IN TOUCH

 

Address: Ninove , Belgium

Email: mielke@fotokamer.be

Phone: 032 474 487 736

Fotokamer

 

Een voorstelling van de meest gewaardeerde foto's.

Ik appresseert en waardeer steeds uw mening

gelieve hiervoor hier te klikken . ABOUD

met vriendelijke groet

Schalck Emiel